.:: Welkom bij het JOK ::.
 

 


Het JOK is het jeugdorkest van onze concertband.

In nauwe samenwerking met de Academie voor Muziek en Woord Tessenderlo/Ham werd een uniek proefconcept uitgewerkt waarbij de les samenspel van de Academie en de repetities van het jeugdorkest JOK gecombineerd kunnen worden.

De hedendaagse (vrije) tijdsbesteding van onze jongeren is meestal opgesplitst in meerdere deelgebieden: tennis, voetbal, atletiek, tekenles, dansles, actieve en passieve muziekbeleving,… Al deze vrije (?) tijdbestedingen leggen toch wel een hoge druk op de jongeren… en op de ouders of grootouders die als logistieke medewerkers moeten fungeren. Een hobby of sport beoefenen zonder daarbij te "trainen" geeft echter niet het verhoopte resultaat wat op langere termijn dikwijls tot afhaken leidt. Om de druk op onze jonge muzikanten te verlichten en toch voldoende mogelijkheden aan te bieden om te oefenen werd het voorstel geopperd om in plaats van in twee aparte orkesten te repeteren dit in één gemeenschappelijke groep te doen. Dit heeft bovendien het voordeel dat musiceren in een grotere groep gewoonweg veel prettiger is.

Onder begeleiding van een ervaren en gedreven leraar/dirigent van de Academie kunnen onze jonge muzikanten daarbij de muzikale uitdagingen aan.

De ervaringen die onze muzikanten in dit jeugdorkest opdoen is natuurlijk de ideale springplank naar onze Concertband. Een aantal van onze jongeren voelt zich dan ook zowel in het jeugdorkest als in de Concertband in hun muzikale element.

De repetities gaan door in het muzieklokaal van zaal de Zille te Ham.

Meer inlichtingen kan je bekomen bij onze bestuursleden of via een berichtje: zie onderzijde van deze pagina.

.:: Repetitieschema ::.
Wij repeteren elke woensdag van 19u30 tot 21u00 , behalve tijdens de schoolvakanties.
 
.:: Extra repetities of optredens ::.
Zondag 24 februari 2019 Repetitienamiddag Zaal de ZILLE 14:00
Donderdag 14 maart 2019 Extra Repetitie Zaal de ZILLE 19:30
Zondag 17 maart 2019 Familievoorstelling "Ferdinand de Stier" Zaal de ZILLE 14u30